Spinning Activio

Med hjälp av pulssystemet Activio tar vi spinningen till nästa nivå! Activiosystemet är speciellt framtaget för spinningpass för att göra dem både roligare och optimera resultatet för varje deltagare. Med hjälp av detta system kan du enkelt se din puls, procent av maxpuls och din intensitetsnivå projicerat på storskärm framför dig under hela passet!

Våra spinningpass

Vi har delat upp våra spinningpass i tre olika intensiteter. Alla passen har ett eget syfte och du kommer känna skillnad i intensitet. Den optimala träningseffekten får du av att blanda de olika passen.

  • Spinning Activio – Distans
    Pulszon mellan 65-85%. Här tränar du din grunduthållighet, förberedande träning för hårdare intensiteter, kroppen använder både fett och kolhydrater som bränsle, förbättrar blodcirkulationen och syreupptagningsförmågan. Hur är känslan att träna här? Andningen är ansträngd och lite flåsig, men du kan fortfarande föra ett samtal. I den här intervallformen är det längden på intervallen som gör dig trött i första hand, inte intensiteten.
  • Spinning Activio – Aktiv Puls
    Pulszon mellan 65-90%. Här förbättrar du såväl syreupptagningsförmågan som musklernas förmåga att använda syre så effektivt som möjligt. Du blir mer uthållig, lär dig att kunna träna i högt tempo utan att mjölksyra ansamlas i musklerna. Hur är känslan att träna här? Träning under och på din tröskelpuls (där mjölksyra bildas) är utmanande och du känner dig förmodligen inte speciellt pratsugen, det svider i benen, men du kan stanna på intensiteten relativt länge.
  • Spinning Activio – HIT
    Pulszon mellan 65-92%. Här förbättrar du såväl syreupptagningsförmågan som musklernas förmåga att använda syre så effektivt som möjligt. Du tränar kroppen att behålla bra teknik under i princip maximal belastning. Hur är känslan att träna här? Träning under, på och över din tröskelpuls (där mjölksyra bildas) är utmanande och andningen är ansträngd. Du kommer enbart befinna dig på den högsta nivån under korta intervaller.

Tips för dig som vill träna Spinning Activio

Pulsbandet lånar du i receptionen där du anmäler dig. Titta på pulsbandet innan du sätter på dig det och kom ihåg ditt nummer. Sätt pulsbandet rättvänt mot huden. En annan person ska kunna läsa det rättvänt under tröjan, runt bröstkorgen. Ungefär i BH-bands höjd. Det är viktigt att pulsbandet får en god kontakt mot huden. Ibland kan man behöva fukta bandet något.

I spinningsalen registrerar du dig. Ange ditt nummer på pekskärmen. Ange din maxpuls på pekskärmen. Om du inte vet din maxpuls så får du ange din ålder för att räkna ut maxpulsen. Spinninginstruktören finns på plats och hjälper dig vid registreringen om du vill.

Njut sedan av ett härligt spinningpass! Du följer din egen puls på skärmen helt anonymt. Instruktören kommer att tala om för dig hur du läser av dina färger och siffror på ljustavlan.

Tag av dig pulsbandet efter passet redan i spinningsalen. Tvätta rent ditt pulsband med papper som du sprayat med desinfektionsmedel. Medel finns i sprayflaskorna i spinningsalen. Pulsbandet lämnar du sedan tillbaka i receptionen.

Lycka till med din träning!